Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Новини

Дата: від до Скинути

Податки, гроші, пільги, документи: як зміниться життя українців з 1 жовтня

Податки, гроші, пільги, документи: як зміниться життя українців з 1 жовтня

Нові закони в Україні набирають чинності з 1 жовтня. З цього дня виводяться з обороту деякі монети, вводиться нова купюра, українці зобов'язуються їздити за межами міста з включеними фарами, а також змінюються реквізити для сплати податків. Це лише частина нововведень.

15:02 02.10.2019

Новостворений підприємець на загальній системі оподаткування: коли подавати декларацію?

Новостворений підприємець на загальній системі оподаткування: коли подавати декларацію?

Фізичні особи – підприємці подають до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року, в якій також зазначають авансові платежі з податку на доходи фізичних осіб, які розраховуються самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.

17:27 30.09.2019

Умови та порядок допуску податківців до перевірок

Умови та порядок допуску податківців до перевірок

Фахівці ДПС у Чернівецькій області звертають увагу, відповідно до абзаців першого - четвертого п. 81.1 ст. 81 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) посадові особи контролюючого органу мають право приступити до проведення документальної виїзної перевірки, фактичної перевірки за наявності підстав для їх проведення, визначених ПКУ, та за умови пред’явлення або надіслання у випадках, визначених ПКУ, таких документів:

16:29 27.09.2019

Торгівля тютюном: чи можливо на спрощеній системі?

Торгівля тютюном: чи можливо на спрощеній системі?

З’ясуємо, чи можуть фізичні особи — підприємці, які здійснюють продаж підакцизних товарів (тютюну), застосовувати спрощену систему оподаткування. Нормами ПКУ визначено, що до платників єдиного податку першої групи належать фізичні особи — підприємці, які здійснюють продаж товарів з місць на ринках, з обсягом доходу за рік до 300 тис. грн і які не використовують працю найманих осіб.

15:31 26.09.2019

Податкова знижка за 2018 рік

Податкова знижка за 2018 рік

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку на доходи фізичних осіб – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України (далі – ПКУ) (п.п. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

17:35 23.09.2019

Торгівля людьми: те, про що слід знати більше

Торгівля людьми: те, про що слід знати більше

Як наша держава захищає своїх громадян від цієї біди? Минулого року прийняли Закон України «Про протидію торгівлі людьми». Цей документ визначає відповідальних за боротьбу з торгівлею людьми та допомогу постраждалим від неї, має у своїх статтях прописані базові поняття. Відповідальним органом виконавчої влади, який офіційно опікується протидією цьому страшному і ганебному явищу – Міністерство соціальної політики. У 2012 році для забезпечення кращого практичного застосування закону розробили й прийняли низку додаткових важливих нормативних документів, які стосуються організації та надання допомоги постраждалим від торгівлі людьми. Що це за документи? Яким чином вони допоможуть постраждалим особам? Спробуємо розібратися:

16:36 23.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь