Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Управління ДМС у Чернівецькій області інформує

На яких підставах можуть перебувати в Україні іноземці, котрі воюють у складі ЗСУ

Голова Державної міграційної служби України Наталія Науменко в інтерв’ю журналістам зазначила, що питання перебування в Україні іноземців, які воюють на її стороні, врегульовується ще з 2014 року, коли з'явились добровольчі формування, що не мали законодавчо закріпленого статусу.

08:50:57 03.10.2023

ДМС впроваджує сервіс для перевірки продовження строку перебування/тимчасового проживання іноземців та ОБГ в Україні

Урядом затверджено новий Порядок продовження строку перебування та тимчасового проживання, продовження та скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, яким передбачено проставляння нових відміток про продовження строку перебування та тимчасового проживання у паспортних документах іноземця або особи без громадянства.

08:49:12 03.10.2023

«Фейсбук» консультує з питань оформлення паспортів

На «Гарячу лінію» УДМС у Чернівецькій області на номер 0372-55-04-61 та  на сторінку ДМС України у мережі «Фейсбук» за посиланням https://www.facebook.com/dmsu.gov.ua надходить чимало звернень щодо порядку оформлення паспортних документів. Пропонуємо добірку відповідей на низку таких запитань.

18:05:36 21.09.2023

В яких випадках здійснюється обов’язковий обмін паспорта громадянина України на ID-картку

Законодавство України не визначає кінцевої дати чинності паспортів громадянина України зразка 1994 року. Однак передбачений чіткий перелік вимог, коли обмін наявного паспорта на новий є обов’язковим.

18:04:02 21.09.2023

Чи дійсні під час воєнного стану протермінована ID-картка та паспорт-книжечка без актуального фото?

Паспорт  громадянина України у формі ID-картки, строк дії якого закінчився за 30 днів до або після 24 лютого 2022 року, та паспорт громадянина України зразка 1994 року,  до якого в аналогічні терміни не вклеєно актуальне фото по досягненні 25- чи 45-річного віку, в умовах війни є документами, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України і підлягають обміну або вклеюванню нових фото впродовж 30 календарних днів з дня припинення чи скасування воєнного стану. Тобто, ці документи дійсні не тільки доки триває воєнний стан, а й протягом місяця після його скасування чи припинення, після чого ID-картку треба буде обміняти, а чергову фотокартку вклеїти у паспорт-книжечку. 

11:37:06 13.09.2023

Чи можна оформити ID-картку вперше без українських паспортів батьків?

Під час подання заяви-анкети на оформлення паспорта громадянина України вперше особа подає оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження особи перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України).

11:35:31 13.09.2023

Інформація для іноземців і осіб без громадянства, які служать/служили в ЗСУ, Нацгвардії та Державній спецслужбі транспорту

Іноземці та особи без громадянства, які служать або служили в Збройних Силах України, Національній гвардії або Державній спеціальній службі транспорту!

09:13:49 04.09.2023

День протидії торгівлі людьми: про що важливо пам'ятати кожному

30 липня, в Україні відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю ООН.  Цей день покликаний звернути увагу на глобальну проблему, важке становище жінок, чоловіків та дітей, які стали жертвами тяжкого злочину.

10:31:15 01.08.2023

Вдосконалюємо умови та порядок імміграції в Україну іноземців та ОБГ

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» №6516, який був ініційований Державною міграційною службою.

09:33:55 26.07.2023

В Україні для іноземців та ОБГ посилюють відповідальність за порушення міграційного законодавства

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції» №4411, що стане суттєвим важелем впливу на неврегульованих мігрантів та сприятиме запобіганню та протидії нелегальній міграції в Україні.

09:32:26 26.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь