Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ДПС інформує

Головне управління ДПС у Чернівецькій області Повідомлення для інформування громадськості

У буковинських ЦОПах платники податків отримали понад 62,5 тис адмінпослуг Про це розповідають у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Протягом січня – серпня 2023 року до територіальних Центрів обслуговування Чернівецької області за зверненнями платників надано 62509 адміністративні послуги.  У податковому відомстві деталізують, з них 21538 адміністративні послуги отримано платниками в електронному вигляді та 40971  – безпосередньо в ЦОПах. Крім того, відповідно до нормативних документів 3527 платникам відмовлено у наданні адміністративних послуг. Зокрема, 2 платникам відмовлено у видачі ліцензії на право роздрібної торгівлі пальним; відмовлено у реєстрації платника податку на додану вартість – 84; відмовлено у реєстрації книг обліку розрахункових операцій та реєстрації розрахункових книг – 2209.

16:06:05 27.09.2023

Податковий аудит: за 8 місяців порушникам податкового законодавства донараховано майже 55,9 млн грн платежів та штрафних санкцій

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Чернівчан коментуючи роботу податкового аудиту найперше звернула увагу, що 1 серпня 2023 року набрав чинності Закон України від 30.06.2023 № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема зміни передбачають часткове зняття обмежень на проведення контролюючими органами документальних перевірок.

18:00:46 21.09.2023

Перелік земельних ділянок, часток (паїв) для яких не визначається мінімальне податкове зобов’язання

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області  інформують, що підпунктом 14.1.114 ² п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що мінімальне податкове зобов’язання (далі – МПЗ) це – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до ПКУ. Сума МПЗ, визначених щодо кожної із земельних ділянок, право користування якими належить одній юридичній або фізичній особі, у тому числі фізичній особі – підприємцю, є загальним МПЗ. 

14:44:08 12.09.2023

Роз'яснення щодо помилково проведеної суми через РРО або ПРРО за відділом «безготівка та/або картка»

Які дії суб’єкта господарювання, якщо при продажу товарів (наданні послуг) було помилково проведено через РРО або ПРРО суму за відділом «безготівка та/або картка», а необхідно було «готівка»?

09:12:48 04.09.2023

У реєстрі платників ЄП зазначаються види діяльності для ФОП без обмежень

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, що відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами і доповненнями (далі – ПКУ) реєстрація суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

09:11:24 04.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь