Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ДПС інформує

Порядок направлення листів до ДПС через Електронний кабінет

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, сучасні електронні сервіси ДПС України забезпечують дистанційне спілкування з податковою службою. Платники мають змогу надсилати листи до контролюючих органів через Електронний кабінет. 

08:38:44 04.09.2023

Фінансові установи, небанківські надавачі платіжних послуг повинні повідомляти ДПС про відкриття чи закриття електронних рахунків, гаманців

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області інформують, що у зв’язку із змінами, запровадженими Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» з 1 серпня 2023 року банки, інші фінансові установи, небанківські надавачі платіжних послуг, емітенти електронних грошей зобов’язані надсилати до контролюючого органу повідомлення про відкриття/закриття рахунків чи електронних гаманців платників податків, визначених п.69.1.ст.69 Податкового кодексу України з дотриманням строків встановлених п.69.2 ст.69 ПКУ, тобто у день відкриття/закриття рахунку чи електронного гаманця.

15:26:35 03.08.2023

У січні – липні 2023 року буковинці на фінансування ЗСУ сплатили майже 233,9 млн грн військового збору

Коментуючи надходження військового податку начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак подякував всім буковинцям котрі чесною сплатою податків проявляють свій патріотизм та фінансово підтримують Збройні Сили України.

15:25:45 03.08.2023

Закон України № 3219: платники єдиного податку І та ІІ груп обов'язково сплачують єдиний податок у серпні

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють платникам, що з 1 серпня 2023 року  набрав чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

15:25:10 03.08.2023

Кошти, які не включаються до складу доходу ФОП – платника ЄП першої – третьої груп

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що відповідно до п. 292.11 ст. 292 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до складу доходу, визначеного ст. 292 ПКУ, не включаються: суми податку на додану вартість; суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, та суми кредитів; суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм; суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) – платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;  суми коштів, що надійшли як оплата товарів (робіт, послуг), реалізованих у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ, вартість яких була включена до загального оподатковуваного доходу фізичної особи – підприємця; суми податку на додану вартість, що надійшли у вартості товарів (виконаних робіт, наданих послуг), відвантажених (поставлених) у період сплати інших податків і зборів, встановлених ПКУ; суми коштів у частині надмірно сплачених податків і зборів, встановлених ПКУ, та суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що повертаються платнику єдиного податку з бюджетів або державних цільових фондів; безоплатно надані (передані) особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я, лікарських засобів, медичних виробів та допоміжних засобів до них, на користь суб’єктів господарювання, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я, за умови якщо:

09:47:31 26.07.2023

Роз’яснення: Платники єдиного податку і суборенда житлових і нежитлових приміщень

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, чи може ФОП, яка надає в суборенду житлові приміщення та/або нежитлові приміщення застосовувати другу групу платників.

09:46:59 26.07.2023

Корисна інформація для підприємців - продавців пива

Чи обов’язково СГ (в т.ч. платникам єдиного податку), які здійснюють роздрібну торгівлю пивом (в т.ч. виключно пивом), для отримання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями обладнувати місце торгівлі РРО/ПРРО? 

16:15:52 21.07.2023

З реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету можна ознайомитися на сайті

У Головному управління ДПС у Чернівецькій області нагадують, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Рахунки для сплати платежів (https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/) 

16:15:27 21.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь