A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ДПС інформує!

Дата: 08.06.2021 10:49
Кількість переглядів: 976

Фото без опису

Бізнес регіону спрямував до соціальних фондів понад півтори мільярда гривень єдиного соціального внеску

Упродовж січня-травня 2021 року платники регіону перерахували до спецфондів 1 млрд 556 млн 865,4 тис грн єдиного внеску. Про це повідомив  начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.

Посадовець зазначив: «Роботодавці Буковини сплатили за звітний період цього року на 158,1 млн грн, або на 11,3 відсотки більше, ніж було заплановано, та на 257,6 млн грн, або на 19,8 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2020 року. Таку позитивну динаміку забезпечують платники-роботодавці регіону, які навіть у час пандемії дбають про своїх працівників, забезпечуючи їх робочими місцями та надаючи соціальні гарантії».

У відомстві зазначають, що платники податків у режимі онлайн можуть ознайомитися з законодавчими змінами в адмініструванні та сплаті податків, зокрема, і стосовно адміністрування єдиного внеску, на субсайті Головного управління ДПС у Чернівецькій області та на сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

Запитання від платника : Чи повинна юридична особа скріплювати податкову звітність печаткою?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, відповідно до абзацу першого п. 46.1 ст. 46 Податкового кодексу України податкова декларація, розрахунок, звіт (далі – податкова декларація) – документ, що подається платником податків (у тому числі відокремленим підрозділом у випадках, визначених ПКУ) контролюючим органам у строки, встановлені законом, на підставі якого здійснюється нарахування та/або сплата грошового зобов’язання, у тому числі податкового зобов’язання або відображаються обсяги операції (операцій), доходів (прибутків), щодо яких податковим та митним законодавством передбачено звільнення платника податку від обов’язку нарахування і сплати податку і збору, чи документ, що свідчить про суми доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, суми утриманого та/або сплаченого податку, а також суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Форма податкової декларації повинна містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору (абзац другий п. 48.1 ст. 48 ПКУ).
 Одним з обов’язкових реквізитів податкової декларації є, зокрема підписи посадових осіб платника податку, визначених ПКУ, засвідчені печаткою платника податку (за наявності) (п. 48.3 ст. 48 ПКУ).

Враховуючи наведене, підписи посадових осіб юридичної особи у податковій звітності скріплюються печаткою за її наявності у такої юридичної особи.

 

Сплачуєте за землю як фізична особа – заповніть правильно платіжку на сплату

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області нагадують, нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру.

Згідно з п.286.5 ст.286 Податкового кодексу нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДПС, які видають платникові до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про сплату податку.

Згідно з пп.287.5 ст.287 Податкового кодексу податок фізичними особами сплачується податок протягом 60 днів з дня вручення повідомлення-рішення.

Платники податків несуть відповідальність за своєчасне та повне погашення  нарахованого узгодженого грошового зобов'язання (ст.54.5 ст.54 ПКУ).

З метою своєчасного зарахування коштів, просимо при сплаті податку звертати особливу увагу на заповнені  платіжного доручення в частині «призначення платежу». Часто неправильне заповнення платіжного документу призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

При заповненні платіжних документів обов’язковими реквізитами в призначені платежу є код платника податку або серія паспорту (для платників, які відмовились від коду), прізвище  та ініціали платника.

Крім того, вимагати від операторів-касирів банків, поштових відділень вірного заповнення поля «Призначення платежу» та буди уважним при сплаті через банківські термінали, системи Інтернет-банкінгу  тощо.

В разі некоректного заповнення цього поля сплачена сума буде обліковуватись окремо як нез’ясована, а в інтегрованій картці платника податків може виникнути податковий борг, на який буде нараховуватися пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату платежу.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь