A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Положення

Дата: 18.12.2019 14:26
Кількість переглядів: 796

Додаток

Затверджено рішенням сільської ради

 №  287   -58/19 від 29.11.2019 року

ПОЛОЖЕННЯ

про Піклувальну раду закладів освіти Усть-Путильської ОТГ

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1 Піклувальна рада закладів освіти Усть-Путильської ОТГ Усть-Путильської сільської ради (далі – Піклувальна рада) – це орган самоврядування, який формується з представників органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, окремих громадян з метою залучення громадськості до вирішення проблем освіти,забезпечення сприятливих умов ефективної роботи закладів загальної середньої освіти.

1.2 Піклувальна рада створюється і припиняє свою діяльність рішенням Засновника - Усть-Путильської сільської ради, і діє відповідно до цього Положення.

1.3 У своїй діяльності Піклувальна рада керується Конституцією України, Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», положеннями, іншими нормативними та правовими актами, що регулюють діяльність закладів системи загальної середньої освіти, спеціальними законами, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.

  1. МЕТА, ЗАВДАННЯ І ПРИНЦИПИ ДІЯЛЬНОСТІ ПІКЛУВАЛЬНОЇ РАДИ

2.1 Метою діяльності Піклувальної ради є сприяння забезпеченню доступності загальної середньої освіти для всіх громадян, задоволення освітніх потреб, залучення широкої громадськості до вирішення проблем навчання та виховання.

2.2 Основними завданнями Піклувальної ради є сприяння вирішенню перспективних завдань розвитку закладу освіти, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійсненню контролю за їх використанням, ефективній взаємодії закладу освіти з органами державної влади та організаціями, юридичними та фізичними особами.

2.3 Піклувальна рада діє на засадах:

  • пріоритету прав людини, поєднання інтересів особи, суспільства;
  • самоврядування;
  • колегіальності ухвалення рішень;
  • добровільності і рівноправності членства;
  • законності, гласності.

 

  1. СТВОРЕННЯ ПІКЛУВАЛЬНОЇ РАДИ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ ЇЇ ДІЯЛЬНОСТІ

3.1 Піклувальна рада створюється і припиняє свою діяльність рішенням сесії Усть-Путильської сільської ради відповідно до чинного законодавства України і діє відповідно до Положення про неї.

3.2 Положення про Піклувальну раду затверджується рішенням сесії Усть-Путильської сільської ради .

3.3 Піклувальна рада формується рішенням сесії сільської ради Усть-Путильської об’єднаної територіальної громади в складі 9 осіб з числа депутатів Усть-Путильської сільської ради, представників органів місцевого самоврядування, працівників підприємств, установ, закладів, організацій, окремих жителів громади, представників громадських організацій.

3.4 До складу Піклувальної ради закладу освіти не можуть входити здобувачі освіти та працівники цього закладу.

3.5 Персональний склад Піклувальної ради затверджується  рішенням сесії сільської ради Усть-Путильської об’єднаної територіальної громади.

3.6 Члени Піклувальної ради працюють на громадських засадах.

3.7 У випадках, коли хтось із членів Піклувальної ради вибуває, за рішенням сесії Усть-Путильської сільської ради на його місце обирається інша особа.

3.8 Піклувальну раду очолює голова, який обирається шляхом голосування на її засіданні з числа членів Піклувальної ради. З числа членів Піклувальної ради також обираються заступник та секретар.

3.9 Голова Піклувальної ради:

  • скликає і координує роботу Піклувальної ради;
  • готує і проводить засідання, затверджує рішення Піклувальної ради;
  • визначає функції заступника, секретаря та інших членів;
  • голова Піклувальної ради має право делегувати свої повноваження заступнику, секретарю або членам Піклувальної ради;

3.10 Напрям діяльності Піклувальної ради визначається з урахуванням пропозицій Засновника закладів освіти.

3.11 Основною формою роботи Піклувальної ради є її засідання.

3.12 Робота Піклувальної ради планується довільно. Кількість засідань визначається їх доцільністю, але, як правило, не менше, ніж чотири рази на рік. Засідання можуть також проводитися на вимогу третини і більше членів. Засідання Піклувальної ради є правомочними, якщо на них присутні не менше двох третин її членів. Рішення Піклувальної ради приймаються простою більшістю голосів.

3.13 Піклувальна рада інформує про свою діяльність у доступній формі на зборах, у засобах масової інформації, через спеціальні стенди, офіційні веб-сайти, тощо.

3.14 Рішення Піклувальної ради в 7-денний термін доводяться до відома Засновника закладів освіти, відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради, директора, колективу закладів освіти, батьків, громадськості.

3.15 Не допускається втручання членів Піклувальної ради в освітній процес (відвідування уроків, тощо) без згоди керівника закладу.

  1. ПРАВА ПІКЛУВАЛЬНОЇ РАДИ

4.1 Піклувальна рада має право:

  • брати участь у визначенні стратегії розвитку закладу освіти та контролювати її виконання;
  • сприяти залученню додаткових джерел фінансування;
  • аналізувати та оцінювати діяльність закладу освіти та його керівника;
  • контролювати виконання кошторису та/або бюджету закладу освіти і вносити відповідні рекомендації та пропозиції, що є обов’язковими для розгляду керівником закладу освіти;
  • вносити відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради подання про заохочення керівника закладу освіти;
  • вносити засновнику закладу освіти подання про відкликання керівника закладу освіти з підстав, визначених Законом;
  • здійснювати інші права, визначені спеціальними законами та/або установчими документами закладу освіти;
  • брати участь у розгляді звернень громадян з питань, що стосуються роботи закладів освіти, з метою їх вирішення у встановленому порядку.

4.2 У разі надходження до засновника закладу загальної середньої освіти обґрунтованого звернення Піклувальної ради або органу самоврядування закладу загальної середньої освіти, щодо звільнення керівника цього закладу, засновник зобов’язаний розглянути його і прийняти обґрунтоване рішення у найкоротший строк.

4.3 Члени Піклувальної ради закладів освіти мають право брати участь у роботі колегіальних органів закладів освіти з правом дорадчого голосу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь