A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Застереження

Дата: 02.09.2019 09:06
Кількість переглядів: 588

Порушення правил і норм пожежної безпеки  нерідко стає причиною пожеж. Тож, улаштовуючи та експлуатуючи електромережі,  обладнання, електропроводи та кабелі, необхідно знати та дотримуватися вимог пожежної безпеки.

   Електроенергія все постійніше входить у промисловість, сільське господарство, в побуті. А скільки тепер усіляких електроприладів, без яких не може обійтися жодна домогосподарка. Але не слід забувати, що неправильно проведений елек­тропровід, неполадки електромережі і електроприладів, а також недотримання правил протипожежної безпеки під час користування ними призводить до пожеж.

 Щорічно по Україні виникає від порушення правил мон­тажу та експлуатації електроустаткування, побутових елект­роприладів 21,9% пожеж від загальної кількості.

Найчастіше пожежі виникають від короткого замикання, перевантаження електромережі, утворення великих перехід­них опорів, підключених до електромережі і залишених без нагляду електроприладів (чайників, плиток, прасок, печей тощо).

Призвести до пожежі може й користування ними прила­дами без належних негорючих підставок або вмикання  їх в електромережу поблизу легкозаймистих предметів.

Розглянемо кілька випадків, які призводять до пожежі. Коротке замикання, тобто зіткнення двох проводів, може ста­тися через порушення їх ізоляції, неправильну ізоляцію сти­кових місць, механічне пошкодження проводів. Воно може бути викликане несправністю розеток, попаданням води на електропроводку тощо. При короткому замиканні опір у ме­режі різко зменшується, а сила струму значно збільшується, а значить зростає виділення тепла, під чого і загорається електроізоляція та провід.

Пожежа виникає і від перевантаження електромережі. У побутових умовах воно може трапитись при одночасному вми­канні в мережу багатьох споживачів струму (праски, плит­ки, телевізора тощо). Причиною пожежі може бути поганий контакт у з'єднанні проводів.

      Щоб не допустити пожежі від короткого замикання, слід:                            - стежити за справністю проводки, оберігати від пошкоджень ізоляцію                 -своєчасно замінювати по­шкоджену проводку новою.    

-Не можна зав'язувати дріт вуз­лами, прибивати його цвяхами, або підвішувати на цвяхи.

-Ка­тегорично забороняється замість електричних запобіжників на щитках встановлювати «жучки».

 

Путильський  РС УДСНС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь