В Україні вироблятимуть еко-посуд з пшеничних та кукурудзяних висівок
В Україні працюватиме польська компанія Biotrem, яка займається виготовленням органічного посуду із висівок. Посуд унікальний тим, що він не залишає відходів. Після використання його можна згодувати птахам або тваринам, пише .
Компанія працює за технологією, яка дозволяє виготовляти одноразовий посуд з пшеничних і кукурудзяних висівок, продуктів переробки маніоку, водоростей, а також полімерів на рослинній основі. За технологією сировину стискають під пресом за допомогою гарячого повітря. Так, з однієї тонни пшеничних висівок можна виготовити на 10 тисяч одиниць посуду.
Стандартний набір еко-посуду складається з тарілки, чашки, виделки та ложки. Посуд можна використовувати навіть для гарячої їжі та напоїв. А після використання ним можна годувати тварин і птахів. Повністю розкладається посуд за 30 днів.
За словами розробників, один кілограм продуктів пшеничних висівок виробляє приблизно 1,3 кг СО2, а один кілограм полістиренових одноразових тарілок чи чашок генерує в сукупності біля 8,5 кг СО2.
Сьогодні Biotrem має власний завод та постачає свою продукцію масовим клієнтам, зокрема мережам ресторанів і роздрібним продавцям, напряму або за посередництвом незалежних дистриб’юторів.
Джерело інформації:“Агро-Центр”
Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання» Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»