A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників

Дата: 11.02.2019 14:04
Кількість переглядів: 535

Урядом прийнято ряд змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України на 2019 рік, а саме:

постановою від 30.01.2019 р № 123 внесено зміни до Порядку використання коштів,  передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

Змінами передбачається надання часткової компенсації сільськогосподарським товаровиробникам за придбання у вітчизняних виробників спеціальних вагонів для перевезення зерна, обладнання для виробництва біоетанолу та електроенергії з біомаси в розмірі 25% від їх вартості (без урахування ПДВ), починаючи з 01.01.2019 р.

Крім того, передбачено виплатити у поточному році часткову компенсацію вартості техніки та обладнання сільськогосподарським товаровиробникам, які придбали їх та вчасно подали державному банку відповідні документи у 2018 році, але з незалежних причин не отримали таку компенсацію.

Постановою від 30.01.2019 № 110 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107. Викладено в новій редакції Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва).

Удосконалено та деталізовано механізм надання державної підтримки за напрямами, які фінансувалися у попередньому році: збільшено розмір дотації за утримання корів з 750 до 900 гривень за одну голову (двічі на рік); надано можливість скористатись державною підтримкою за вирощування молодняку великої рогатої худоби, у тому числі й закупленого.

Крім цього доповнено новим напрямом державної підтримки, а саме: часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна.

З метою спрощення доступу фермерських господарств та молодих фермерів і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів до державних фінансових ресурсів Постановою Кабінету Міністрів України від 30.01.2019  № 126 «Про внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» Уряд доповнив діючий порядок новими напрямами та удосконалив механізм державної підтримки фермерів і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, а саме:

Для фермерів:

- надано можливість фермерським господарствам (крім новостворених) скористатись бюджетною субсидією на одиницю оброблювальних угідь (1 гектар) у розмірі 12 тис. гривень на одного члена фермерського господарства та встановлено, що максимальний обсяг коштів, які може отримати таке фермерське господарство, становить 40 тис. гривень;

- надано можливість голові фермерського господарства, вік якого не перевищує 35 років, отримати таку бюджетну субсидію у максимальному обсязі;

- збільшено з 60 тис. грн. до 80 тис грн. максимальну суму компенсації вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва.

Одночасно визначено, що членам/голові сімейного фермерського господарства, як застрахованим особам, надаватиметься допомого шляхом доплати до єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за окремим порядком встановленим Урядом.

Для кооперативів:

- доповнено перелік напрямів діяльності кооперативів, які можуть одержувати фінансову підтримку, кооперативами із заготівлі та переробки продукції бджільництва;

- надано можливість відшкодовувати 70 відсотків вартості придбаного кооперативами не тільки вітчизняного обладнання, але й техніки для транспортування сільськогосподарської продукції.

Також уточнено процедуру, періодичність отримання фінансової підтримки через уповноважені банки та функції регіональних комісій з надання фінансової підтримки кооперативам.

Постановою від 30.01.2019 р. № 19 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для розвитку виноградарства, садівництва і хмелярства. Зміни стосуються п.5, а саме: слова незалежно від їх організаційно-правової форми власності для компенсації здійснених у поточному бюджетному році виплат (без урахування сум податку на додану вартість) викладено в новій редакції: для часткової компенсації вартості (без урахування сум податку на додану вартість) будівництва, придбаних основних засобів і товарів, виконаних робіт та отримання послуг у поточному бюджетному році за такими напрямами. Також п.12 змінено дату подання звіту про завершення будівництва холодильника з 15 грудня до 1 грудня.

 

Джерело: СЕКТОР АГРОПРОМИСЛОВОГО РОЗВИТКУ ПУТИЛЬСЬКОЇ РДА

 

 <Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»” Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»>


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь