A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Як легко і просто підвищити впевненість в собі

Дата: 04.12.2018 14:24
Кількість переглядів: 626

Часом єдина річ, якої не вистачає для здійснення мрії, – це впевненості. Далі ми дізнаємося про те, як швидко і ефективно сформувати в собі цю важливу якість.
 

Виявляється, це не так вже й складно. Щоб відчути себе більш сильним і значущим – причому не тільки відчути але і вселити ту ж думку іншим людям, – досить виконання всього п’яти кроків.

Приступаємо негайно!
 

Спину прямо!
 

Про те, наскільки тісно фізіологія пов’язана з психологією, чули практично всі. І в сфері виховання віри в себе цей зв’язок спрацьовує воістину чарівним чином.
Як встановили американські психофізіологи, хороша постава і гордо піднята голова здатні істотно збільшити віру у власні сили. Це було доведено в ході експерименту, в якому двом групам піддослідних доручали нескладні завдання протягом дня, в кінці ж дня їм було запропоновано взятися за більш серйозний і оплачуваний проект. Різниця між групами полягала в єдиному факторі: на учасників з першої команди наділи коректори постави, змушують рухатися з розправленими плечима. Увечері з’ясувалося: у другій групі взятися за серйозну але цікаву справу погодився лише кожен третій, в першій же, «гордої» команді свої сили на більш складні задачі зважилися спробувати більше 70%.

 

Цей експеримент в тому чи іншому вигляді було проведено не один раз. І взаємозв’язок виявилася очевидним: чим краще постава – тим міцніше віра в себе.
 

Знизьте темп
 

Коли ми нервуємо і переживаємо, наш голос має особливість звучати вище, ніж зазвичай, а швидкість мови збільшується – ми несвідомо прагнемо висловитися якомога швидше, боячись, що нас переб’ють.
 

Інші інтуїтивно зчитують цей страх і дійсно відносять таку людину до більш низької соціальної групи, що проявляється у ставленні. Зв’язок очевидний: чим більше ти не віриш в себе → тим слабшим здаєшся людям → тим сильніше навколишні починають доводити, що ти дійсно ні на що не здатний.
 

Психологи рекомендують: виступаючи перед людьми (незалежно від того, наскільки їх багато), намагайтеся викладати свої думки повільніше, ніж хочеться і не забувайте робити вдихи між словами. Дихання грає відразу дві ролі: по-перше, наситить мозок киснем, що вплине на вашу швидкість мислення і відчуття в цілому, а по-друге, змусить робити паузи між словами.
 

Привчіть себе посміхатися
 

Стикаючись з труднощами або незручностями, ми засмучуємося – і набуваємо сумний вигляд. Якщо не відстежувати подібні моменти, досить скоро люди почнуть підсвідомо сприймати вас як слабким, якого всі кривдять. І не забудуть це своє враження вам же наочно продемонструвати.
 

Посмішка, навпаки, повідомляє людям – людина задоволена життям, значить, він звик перемагати, а отже, гідний поваги та інтересу. До радісних людей і відносяться відповідним чином. А в свою чергу, змусить вас більше цінувати себе – повірити у власні сили.
 

Психологи рекомендують наступний спосіб тренування посмішки: стаєте перед дзеркалом, закривайте очі і опускайте їх вниз. Після підніміть очі і тут же відкрийте їх, одночасно посміхнувшись. Такий прояв доброзичливості виглядає особливо щирим і найкраще всього діє на людей.
 

Не опускайте погляд
 

Уміння дивитися очі в очі – ось один з перших ознак сильної людини, що відчуває себе якщо не лідером, то тим, хто цілком володіє ситуацією і відповідає за своє життя.
 

До тих пір, поки ви відводите погляд, вас сприймають, як меншого за статусом і ставляться відповідно, що підриває вашу віру в себе. Висновок очевидний: вчіться тримати погляд.
 

Розпрощайтеся з ярликом
 

Цікавий факт: нерідко люди, вже досягли своєї мети, чи змінилися, просто не можуть повірити, що стали вже іншими. Наприклад, ті, хто помітно стрункіші, найчастіше також продовжують відчувати себе повними.Так спрацьовує «принцип ярлика» – самовизначення.

Тому – розправте плечі, посміхніться і подивіться людям в очі. Ви вже та людина, яким хотіли стати. Просто поки не можете до цього звикнути. Звикайте – і навколишній світ миттю підлаштується під вашу нову сутність.  

Підготовлено в рамках проекту ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь