A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Буковина: Роботодавці та підприємництво області впродовж січня - лютого  2024 року сплатили майже 959,2 млн грн ЄСВ

Дата: 14.03.2024 09:15
Кількість переглядів: 55

За підсумками січня - лютого 2024 цього року страхувальники області, (роботодавці та підприємництво) перерахували до Пенсійного фонду України 959,2 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Сума перевищує аналогічні надходження минулого року на 101,7 млн грн. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька. 

Посадовиця робить акцент, щоб держава могла виконувати свої соціальні функції, а це -  фінансування державних соціальних програм, пенсійні виплати, допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, або безробіттям, необхідні регулярні грошові надходження. І саме своєчасна сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування гарантує громадянам право на соціальний захист.

Також, Теодозія Юріївна звертає увагу платників єдиного соціального внеску , що до страхового стажу зараховується лише той період підприємницької діяльності чи роботи найманим працівником за який сплачено страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок - у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати із 1 січня 2024 року до 7100 гривень, мінімальний страховий внесок  становить 1562 гривні. 

Тож необхідно враховувати, що несплата єдиного внеску призводить до втрати страхового стажу працівника, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому – наголошує Теодозія Чернецька. 

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь