Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ДПС інформує!

Дата: 21.08.2023 09:41
Кількість переглядів: 86

Платники можуть звертатися за адмінпослугами до буковинських центрів обслуговування при Державних податкових інспекціях

Про це наголошують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Та звертають увагу громадян та бізнес - спільноти, всі центри обслуговування платників податків, які функціонують при державних податкових інспекціях  працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Фахівці ЦОПів здійснюють сервісне обслуговування платників податків та надають широкий спектр адміністративних послуг. Відтак, у січні-липні 2023 року платникам надано 53187 адміністративних послуг. З них, 17770 у електронній формі та 35417 сервісних послуг надано безпосередньо у центрах обслуговування.

Зокрема, актуальна видача картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2023 року надано понад 21,6 тис таких послуг.

Серед адміністративних послуг також користуються попитом послуги: з реєстрації платника єдиного податку – 7,8 тис; надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 7,5 тис; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 4 тис; видача довідки про доходи – 1,2 тис.

У податковій службі роз’яснюють, сучасний рівень інформаційних технологій дозволяє дистанційно вирішити чимало питань в органах ДПС. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування через електронний сервіс «Електронний кабінет платника».

Крім того, за допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Наразі, враховуючи законодавчі зміни, які внесені ЗУ №3219, працівники ЦОПів при податкових інспекціях в області надають фахову консультаційну допомогу платникам. Зокрема, у кожній податковій інспекції є відповідальні особи, які у разі потреби надають платникам кваліфіковану допомогу у реєстрації програмного РРО.

Адреси територіальних ЦОПів за покликанням: https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/

 

Розмір граничного доходу для визначення операцій контрольованими при перебуванні на спрощеній системі з особливостями оподаткування

Яким чином буде враховуватись розмір доходу, отриманого при перебуванні на спрощеній системі з особливостями оподаткування, для обрахунку граничного розміру доходу для визначення операцій контрольованими? 

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що господарські операції визнаються контрольованими, якщо, зокрема, річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік (П.п. 39.2.1.7 п.п. 39.2.1 п. 39.2 ст. 39 Кодексу

Річний дохід для цілей застосування підпункту 39.2.1.7 підпункту 39.2.1 пункту 39.2 статті 39 Кодексу обчислюється за весь звітний рік. Тобто до річного доходу платника, який у 2023 році перейшов на спрощену систему з особливостями оподаткування, також включається дохід, отриманий в цьому році під час перебування на єдиному податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу. 

Відповідні роз’яснення наведені в Інформаційному листі № 4/2023 «Повернення» на довоєнну систему оподаткування: особливості переходу», розміщеному на вебпорталі ДПС у рубриці «Інформаційні матеріали» за посиланням: https://tax.gov.ua/data/material/000/578/694703/InfoList4_2023.pdf


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь