A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ПОЛОЖЕННЯ про порядок преміювання керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області

Дата: 16.09.2021 13:12
Кількість переглядів: 528

 

УКРАЇНА

УСТЬ-ПУТИЛЬСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

VІ позачергова сесія   VІІІ скликання

 

РІШЕННЯ № 158-06/21

 

02 квітня 2021                                                                               с.Усть-Путила

 

Про затвердження Положення

про порядок преміювання керівників

закладів дошкільної, загальної середньої

та позашкільної освіти

Усть-Путильської сільської ради

 

 

     Керуючись ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на підставі Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 № 108/95-ВР, постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298, наказу МОН України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 №557, враховуючи рекомендації постійної комісії з гуманітарних питань, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, розвитку місцевого самоврядування та міжнародного співробітництва, сільська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Положення про порядок преміювання керівників

закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області (додається).

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну

комісію з гуманітарних питань, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, розвитку місцевого самоврядування та міжнародного співробітництва.

 

 

 

 

   Сільський голова                                                   Марія ІЛЮК

 

 

 

                                                                         ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                рішенням 6 позачергової сесії УІІІ сесії

                                                                         Усть-Путильської сільської ради

                                                                         від 02 квітня     року  №158-06/21

                                                                   Сільський голова                М.М.ІЛЮК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок преміювання керівників закладів дошкільної, загальної

середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради

Вижницького району Чернівецької області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2021

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

         1.1. Положення про порядок преміювання керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області (далі Положення) розроблене на підставі Кодексу законів про працю України, Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 № 108/95-ВР, постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 № 1298, наказу МОН України «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 №557.

        1.2. Положення про преміювання керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області, відповідно до їх особистого вкладу в загальний результат за підсумками роботи у звітному періоді з урахуванням фактично відпрацьованого часу, встановлює критерії преміювання, порядок визначення розмірів, нарахування, виплати премій та вводиться з метою матеріального стимулювання керівників закладів освіти до:

- активної творчої праці;

- сумлінного та якісного виконання поставлених завдань;

- забезпечення належного рівня виконавчої та трудової дисципліни, якісного ведення документації;

- активної участі у впровадженні в освітній  процес прогресивних форм і методів організації різних видів роботи з дітьми;

- прояву ініціативи і творчого відношення до справи;

- ефективної організації роботи з працівниками та батьками;

- почуття відповідальності за кінцевий результат роботи закладу освіти.

         1.3. Преміювання керівників закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Усть-Путильської сільської ради Вижницького району Чернівецької області проводиться у межах коштів, передбачених на преміювання в кошторисі, економії фонду оплати праці з врахуванням вимог положення про преміювання відповідної установи.

        

ІІ. ПОКАЗНИКИ ПРЕМІЮВАННЯ ТА РОЗМІР ПРЕМІЙ

 

           2.1. Премія - це грошова виплата/винагорода керівнику закладу освіти, за умови відсутності порушень норм чинного законодавства та даного Положення, за:

 - виконання основних показників роботи закладу та особистий вклад у загальні результати роботи;

 - розробку, реалізацію та впровадження програм Усть-Путильської сільської ради, проектів, грантів та інноваційних ідей;

 - якісне і вчасне виконання рішень сесій Усть-Путильської сільської ради, розпоряджень голови Усть-Путильської сільської ради, планів роботи закладу, доручень та завдань керівництва Усть-Путильської сільської ради та розпорядчих документів, виданих в межах делегованих повноважень, та наказів відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради;

- проявлену ініціативу та креативність при виконанні посадових обов’язків, відданість своїй справі;

-  досягнення в роботі, які сприяли зростанню рейтингу закладу освіти;

- постійне вдосконалення організації своєї роботи і роботи очолюваного закладу,  підвищення професійної кваліфікації;

- своєчасну і якісну підготовку контрольних документів, комплекту документації та проектів питань, які виносяться на розгляд сесії Усть-Путильської сільської ради, нарад та колегій відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради.

         2.2.  Керівникам закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти може бути зменшено розмір премії частково або повністю за :

- неналежне або невчасне виконання посадових обов’язків, а також повноважень, передбачених статутом відповідного закладу освіти;

-  допущення в закладі освіти порушень  законодавства з  питань оплати праці, охорони праці, техніки безпеки, фінансової дисципліни, інших норм чинного законодавства;

- неналежне або несвоєчасне виконання рішень сесій Усть-Путильської сільської ради, розпоряджень Усть-Путильської сільської ради, наказів відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради, головного розпорядника коштів.

         2.3. Керівник закладу освіти, який допустив порушення трудової дисципліни і притягнутий до дисциплінарної відповідальності, позбавляється премії на термін дії дисциплінарного стягнення.

 

ІІІ. ПОРЯДОК НАРАХУВАННЯ ТА ВИПЛАТИ ПРЕМІЙ

 

        3.1. Преміювання керівника закладу освіти здійснюється за Наказом відділу освіти, культури та спорту виконавчого комітету Усть-Путильської сільської ради, в межах фонду оплати праці з врахуванням положення про преміювання відповідного закладу освіти.

        3.2. Преміювання може проводитись за результатами роботи за місяць або квартал, за рік, до державних і професійних свят, ювілейних дат та визначних подій.

        3.3. Загальний розмір премій, що нараховується керівнику закладу освіти, розраховується виходячи з фонду преміювання, та визначається у відсотках до посадових окладів, відповідно до фактично відпрацьованого часу.

        3.4. Премію не виплачують за час відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати проводяться з розрахунку середньої заробітної плати.

        3.5. Нарахування та виплату премії для керівника закладу освіти здійснює   бухгалтер відповідного закладу освіти та бухгалтерський відділ Усть-Путильської сільської ради

        3.6. Виплата премії проводиться разом із виплатою заробітної плати звітного періоду.

 

ІV. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ

 

4.1. Спори з питань преміювання керівників закладів освіти вирішуються в порядку, передбаченому чинним законодавством.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь