A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

10 вересня 2021 року для представників Усть-Путильської ТГ громадська організація «МИ РІВНІ» провела трьохгодинний тренінг «Універсальний дизайн в закладах освіти - запорука безбар’єрного освітнього простору дружнього для всіх.

Дата: 13.09.2021 16:34
Кількість переглядів: 1112

Фото без опису

10 вересня 2021 року для представників Усть-Путильської ТГ громадська організація «МИ РІВНІ» провела трьохгодинний тренінг «Універсальний дизайн в закладах освіти - запорука безбар’єрного освітнього простору дружнього для всіх. Державні будівельні норми щодо проєктування шкільних навчальних закладів (ДБН В.2.2-3:2018) та Державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд (ДБН В.2.2-40:2018)». Тренінг відбувся в Розтоківському ЗЗСО І-ІІІ ст.

Метою тренінгу є  забезпечення представників громади знаннями та навиками, які будуть сприяти підвищенню рівня доступу до якісної освіти та розвитку безбар’єрності освітнього простору в громадах. Основним завданням заходу було розвинути спроможності учасників у використанні універсального дизайну та державних будівельних норм, отримати практичні навички їх застосуваннях в закладах освіти та розробити плани що усунення можливих бар’єрів.

Голова ГО «МИ РІВНІ» Олена Бабешко розповіла учасникам тренінгу про основні принципи універсального дизайну та їх застосування в освітньому середовищі, навела конкретні приклади застосування універсального дизайну в школах.  Також Олена Бабешко ознайомила учасників тренінгу із новими підходами до розвитку політики закладів освіти, Стратегією безбар’єрності , нормативним забезпеченням створення інклюзивних умов та дотримання державних будівельних норм (ДБН) при створенні безбар’єрного освітнього простору дружнього для всіх.

Після тренінгу, його учасниці спільно із керівницею проєкту «Освіта без бар’єрів» Мариною Бабешко  провели в Розтоківському ЗЗСО І-ІІІ ст. Аудит визначення доступності для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення. Метою проведення Аудиту є виявлення конкретних перешкод в доступі до освіти і напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод, що орієнтовані на підвищення рівня фізичної доступності  із дотриманням  принципу безбар’єрності.

Тренінг «Універсальний дизайн в закладах освіти - запорука безбар’єрного освітнього простору дружнього для всіх. Державні будівельні норми щодо проєктування шкільних навчальних закладів (ДБН В.2.2-3:2018) та Державні будівельні норми «Інклюзивність будівель і споруд (ДБН В.2.2-40:2018)» проводиться ГО «МИ РІВНІ» в рамках реалізації в громадах Вижницького району Чернівецької області проєкту «Освіта без бар’єрів» . В тренінгу взяли участь 9 представниць Усть -Путильської громади.

Всім учасницям і учасникам заходу були надіслані матеріали тренінгу та надані інформаційні буклети «Універсальний дизайн в закладах освіти. Як зробити навчальний процес безбар’єрним».

                                                    Команда проєкту «Освіта без бар’єрів»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

«Інформація підготовлена/надається  в рамках проєкту  « Освіта без бар’єрів », який реалізує ГО  «МИ РІВНІ» в рамках проєкту  «Жінки України: залучені, спроможні, незламні», що впроваджується організацією Pact Ukraine за підтримки Уряду Канади Embassy of Canada in Ukraine.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь