A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Інформація щодо виконання бюджету Вижницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області за 1 квартал 2021 року!

Дата: 19.05.2021 10:16
Кількість переглядів: 312

На обліку у Вижницькому відділенні управління виконавчої дирекції Фонду в Чернівецькій області (далі – Вижницьке відділення управління) на обліку перебувають 4 405 страхувальників, з них: 1 181 - юридична особа, 3 222 – фізичні особи –підприємці (в т.ч. фізичних осіб - роботодавців  -  600) та 2  - члени фермерського господарства

За І квартал 2021року  дохідна частина бюджету Вижницького відділення управління виконана на суму 2,72 тис. грн, з них 1,3 тис. грн.  - адміністративні штрафи та штрафи за недотримання законодавства про соціальне страхування, 1,4 тис. грн. - сума неприйнятих до зарахування витрат страхувальника, 0,02 тис. грн. – інші надходження( повернені судові витрати). 

Видаткова частина бюджету за звітний період становить 4017,7 тис. гривень. 

Найбільшу питому вагу в структурі видатків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам складають видатки на виплату допомоги  по тимчасовій непрацездатності в сумі – 1256,5 тис. грн, або – 31,3%, та допомоги по  вагітності та пологах в сумі – 1155,3 тис. грн, або 28,8 %.       

Фактичні видатки за І квартал 2021 року на виплату матеріального забезпечення склали – 5731,7 тис. грн, в тому числі на надання допомоги по тимчасовій непрацездатності  - 2068,9 тис. грн, на надання допомоги по вагітності та пологах – 1991,1 тис. гривень.

Фактичний розмір видатків на фінансування допомоги на поховання становив 12,3 тис. грн, тобто виплачено 3 допомоги.

Протягом звітного періоду укладено 8 договорів про відшкодування Фондом санаторно-курортним закладам витрат за надані послуги із реабілітаційного лікування застрахованих осіб на загальну суму 104,9 тис. гривень. Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров'я працюючих.

Одним із головних напрямів роботи Вижницького відділення управління є піклування про потерпілих на виробництві, людей, які в результаті професійних захворювань чи травмування на виробництві стали особами з інвалідністю або втратили рідних.

 Станом на 01 квітня 2021 року на обліку у Вижницькому відділенні управління перебувають 172 особи, які отримують страхові виплати та медико-соціальні послуги. Серед них – 96 осіб з інвалідністю: І групи – 5, ІІ групи – 12, ІІІ групи – 76, 79 осіб зі стійкою втратою працездатності без встановлення групи інвалідності та 25 членів сімей потерпілих, які загинули внаслідок нещасних випадків на виробництві.

За І квартал 2021 року у Вижницькому відділенні управління зареєстровано один нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом та один нещасний випадок з смертельним наслідком, який станом на 01 квітня 2021року перебуває в стадії розслідування. Крім цього, проведено розслідування 14 випадків гострого респіраторного захворювання медичних працівників, 10 із яких пов'язані з виробництвом (гостре професійне захворювання), 4 - непов'язані з виробництвом. Розслідування усіх випадків проведено за участю страхового експерта з охорони праці Вижницького відділення управління.

 Протягом звітного періоду здійснено такі страхові виплати:

- допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності – 5 потерпілим на суму                 30,8 тис. грн;

- щомісячна грошова сума в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого – 177 потерпілим на суму 1231,7 тис. грн;

- щомісячні страхові виплати особам, які мають на це право в разі втрати годувальника – 25 особам на суму 157,3 тис. гривень.

Приділяється увага питанням надання потерпілим необхідних медико-соціальних послуг. У цьому напрямі Вижницьким відділенням управління проведено таку роботу:

- витрати на санаторно-курортне лікування – 1 особі з інвалідністю на суму 15,2 тис. грн;

- витрати на лікарські засоби та вироби медичного призначення –                     2 потерпілим на суму 8,7 тис. грн;

- витрати на виплати на необхідні види догляду – 3 особам з інвалідністю на суму 63,8 тис. грн;

- виплати на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів та на транспортне обслуговування інвалідів – 8 особам на суму 2,0 тис. гривень.

Станом на 01 квітня 2021 року по Вижницькому відділенню управління 4 потерпілих мають право на первинне забезпечення автомобілями, а 3 потерпілих мають право на заміну автомобіля в зв'язку із закінченням 10-річного терміну експлуатації.

Станом на 01 березня 2021 року проведено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат та підвищено їх розмір на 11%. Загальна сума підвищення становить майже 50 тис. гривень.

Вижницьким відділенням управління також здійснюються страхові виплати і надаються медико-соціальні послуги потерпілим, які вимушено залишили свої домівки в зоні проведення АТО/ОСС. У Вижницькому відділенні управління на обліку перебуває 10 таких потерпілих, із них 8 осіб – тимчасово переміщених із непідконтрольних територій та 2 - які отримували виплати у відділеннях, розміщених на непідконтрольних територіях. Протягом кварталу поточного року їм виплачувалися щомісячні страхові виплати, проводилася робота щодо забезпечення їх медико-соціальними послугами.

 

В.о.начальника відділення                                                  І.Тимик                                      

 

Бурковська 2-22-52  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь