Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Реєстрація місця проживання в "Дії" - результат партнерства Міграційної служби з Мінцифри та МВС!

Дата: 19.05.2021 09:15
Кількість переглядів: 458

Фото без опису

 

17 травня команда Міністерства цифрової трансформації України під час «Diia Summit 2.0» презентувала масштабне оновлення Єдиного порталу державних послуг «Дія» і мобільного застосунку «Дія» та представила низку нових електронних послуг.

«Дію» було офіційно запущено у лютому 2020 року, а вже у квітні – у ній стали доступними цифрові образи ID-картки та біометричного паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Станом же на сьогодні е-паспортами через мобільний додаток порталу «Дія» для посвідчення своєї особи користуються уже понад 5 мільйонів громадян України. Для них є доступними онлайн велика кількість надзвичайно важливих і зручних державних послуг і сервісів.

Дуже важливо, що ці революційні для нашої країни і громадян зміни стають можливими також завдяки зусиллям працівників Державної міграційної служби України. У партнерстві з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством внутрішніх справ ДМС бере активну участь у процесах, які змінюють нашу країну на краще та допомагають громадянам користуватися усіма перевагами і зручностями від використання цифрових послуг.

Зокрема, наразі скористатися е-паспортом для посвідчення особи уже можна у багатьох життєвих ситуаціях, наприклад – для залізничних та авіаподорожей в межах України, у банківських установах, при отриманні послуг поштового зв’язку тощо. А уже з 23 серпня 2021 року біометричні паспорти – ID-картка та закордонний – матимуть таку ж юридичну силу, як і їх паперові та пластикові аналоги. Відтак, після набрання Законом чинності у повному обсязі, користувачі додатку «Дія» більше не стикатимуться з ситуаціями, коли

 

цифровий паспорт не прийматимуть.

Крім того, сьогодні завдяки спільним зусиллям МВС, Мінцифри, Міноборони та Міграційної служби було запроваджено експериментальний проєкт з електронною зміною реєстрації місця проживання.

Нова цифрова послуга буде доступна для мешканців Києва, Харкова, Вінниці, Луцька, Рівного, Маріуполя та Кривого Рогу, до кінця року — її заплановано масштабувати для всієї України. Для користування послугою потрібна лише ID-картка, 10-15 хвилин на заповнення заяви в «Дії» та онлайн-підтвердження власника житла. Відтак, зареєструватися у власному житлі можна буде без будь-яких додаткових погоджень, або, якщо особа не є власником житла — після отримання системою електронного погодження реєстрації від власника житла. Усі зміни буде проведено автоматично протягом доби, при цьому особі не потрібно буде ходити зніматися з реєстрації за старою адресою та відвідувати будь-які інші установи.

Прес-служба ДМС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь