A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Закликаємо утриматися від використання пластикових квітів на кладовищі!

Дата: 05.05.2021 16:27
Кількість переглядів: 534

Шановні жителі громади!

Хочемо наголосити та звернути Вашу увагу на «пластиковому» горі громадських кладовищ. На превеликий жаль так склалося, що пластикові квіти (вінки) на кладовищах – частина нашої сучасності. Більшість жителів громади, особливо старше покоління, масово купують штучні квіти, аби в поминальний день вшанувати пам’ять своїх рідних і близьких, мотивуючи це тим, що «вони красиві та не в’януть».

На жаль, не всі знають, що штучні квіти за свій життєвий цикл виділяють чималу кількість токсичних речовин. Коли вони стають непридатними (вицвітають і втрачають форму), їх просто викидають, закопують в землю або ще гірше – спалюють, щоб звільнити місце для нових. А при розкладанні (спалюванні) пластикової ритуальної атрибутики в навколишнє середовище виділяються шкідливі речовини (в більшості своїй канцерогени), які отруюють навколишнє середовище (ґрунт, повітря, ґрунтові води) і негативно впливають на здоров’я людей (можуть навіть викликати онкологічні захворювання). Терміни розкладання пластику становлять від 100 до 500 років.

На могилу близьких найкраще принести живі квіти, адже пластикова атрибутика не несе ніякого смислового значення. 

Виявляти пам’ять і повагу до померлих краще не «мертвими» пластиковими вінками та квітами, а живими. До могил рідних та близьких людей важливіше прийти з чистим серцем та молитвою, а не зі сміттям! Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, найкращим поминанням для покійних є щира молитва.В більшості країн світу заведено приносити з собою живі квіти як данину пам’яті про покійних, висаджувати біля могил багаторічники, карликові чагарники або просто зробити доглянутий газон без квітів.

Просимо утриматися від використання пластикової атрибутики для вшанування пам’яті померлих в ім’я «чистого» майбутнього для живих!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь