Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Мудрих книг хранительниці вічні

Дата: 05.10.2017 16:32
Кількість переглядів: 805

Кожного року  в день Святих  Мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії  Україна відзначає Всеукраїнський день бібліотек – свято всіх громадян, рівних у праві користуватися бібліотеками, їх ресурсами та послугами. У цей День ми відзначаємо високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря: інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до інформації та ресурсів для всіх громадян, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання ресурсів на різних носіях.

Існує така думка, що з появою INTERNETа зникне книжка. Але насправді саме завдяки INTERNETу ми повернулися в еру текстів. Якщо раніше ми думали , що увійшли в цивілізацію візуального образу , то комп'ютер повернув нас до галактики Гутенберга (європейського першодрукаря), і тепер усі відчувають зобов'язання читати. Для читання потрібен носій тексту. В цьому сенсі книжка – гнучкіший засіб. Книжка – це як ложка, молоток, колесо чи ножиці. Один раз винайшли – і покращити вже неможливо. Як показує час:книжка електронна не зможе витіснити паперову книжку, як кіно не знищило живопис, телебачення не вбило кіно, та театр. 

З нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек , 29 вересня в Усть-Путильській сільській бібліотеці пройшов день відкритих дверей "Мудрих книг хранительниці вічні". Цього дня до бібліотеки завітали шанувальники книги : і дорослі, і зовсім юні. Для них було підготовлено годину цікавих повідомлень «Дещо з історії книги та бібліотеки», книжкові інсталяції та експозиції виставок. А ще присутні познайомилися з фондом бібліотеки, бібліотечними послугами,  тематичними папками.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь