Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування: що змінюється?

Дата: 19.06.2020 13:18
Кількість переглядів: 684

Фото без опису

Реформування служби в органах влади: що змінюється? Які зміни очікуються в оплаті державних службовців, як прийняти людину на посаду державної служби за контрактом, як підвищувати кваліфікацію держслужбовцям та посадовим особам місцевого самоврядування в умовах карантину та ці та інші нагальні питання цікавили учасників онлайн-навчання «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування», що проходило 17 червня.

Отже, що змінюється? Насамперед, підходи до оплати праці державних службовців. За словами заступника голови НАДС Андрія Заболотного, метою реформування системи оплати праці є створення оптимальної структури зарплати держслужбовців та справедливий розподіл фондів оплати між державними органами. Передбачається, що стала складова зарплати держслужбовця має бути не менше 70%, а її обсяг в цілому залежатиме від рівня відповідальності та функціонального навантаження на конкретну посаду. У зв'язку з цим буде розроблена відповідна класифікація посад.

З травня поточного року запроваджується нова форма Особової картки державного службовця, яка заповнюється в електронній формі. Начальник Міжрегіонального управління НАДС у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях Олександр Якубенко розповів, які позиції в ній заповнюються держслужбовцем, а які – працівником служби персоналу, порядок зберігання та внесення змін. Заступник начальника Міжрегіонального управління НАДС Ірина Галайко висвітлила алгоритм призначення на вакантну посаду державної служби в умовах карантину шляхом укладання контракту.

«Від обов'язку постійно підвищувати кваліфікацію державних службовців ніхто не звільняв», – наголосила в.о. директора Генерального департаменту з питань професійного розвитку НАДС Людмила Рикова. Разом з керівником експертної групи з питань розвитку системи професійного навчання Департаменту Юлією Вернигор та експертом Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» Наталією Гнидюк вони звернули увагу учасників на можливості для навчань в дистанційному режимі, які надають заклади післядипломної освіти, зокрема, користуючись можливостями Порталу управління знаннями. Також були презентовані зміни, які тривають у системі професійного навчання. Публічні службовці можуть розраховувати на збільшення обсягів кредиту за самоосвітою, а також отримують можливість коригувати індивідуальні програми підвищення кваліфікації.

Захід був організований Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з Національним агентством України з питань державної служби (НАДС) та Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь