A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Правила безпеки під час Водохрещення!

Дата: 17.01.2020 10:41
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

19 січня всі православні християни відзначатимуть одне з головних свят – Водохреща.  Напередодні свята, представники Путильського РС  УДСНС України нагадують про найголовніші правила безпеки на льоду та під час купання в ополонці. Зокрема, рятувальники звертають увагу на те, що купання допускається тільки в спеціально підготовлених для таких цілей місцях. Також, купання повинно проходити в присутності представників Служби порятунку і медичних працівників. Діти не повинні купатися без нагляду дорослих. Пірнання в ополонку неприпустимо - у воду потрібно заходити акуратно і повільно. Безпосередньо перед купанням слід добре розігрітися, зробити гімнастику, а тільки потім можна занурюватися в крижану воду. Забороняється заходити у воду в стані алкогольного сп’яніння!

 

 Утримайтеся від купання, якщо у вас хворі легені та серцево-судинна система. Пам’ятайте, що перебування в крижаній воді у незагартованих людей може призвести до загального переохолодження організму. За два тижні до купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також варто попрактикувати короткочасні перебування на відкритому повітрі в мінімальній кількості одягу.

Також усім відвідувачам хрещенській купелі необхідно знати: в ополонці необхідно бути всього кілька секунд – зазвичай не більше трьох, – потім потрібно перевдягнутися у теплий одяг і піти в тепле приміщення або автомобіль, де відразу випити гарячого чаю з медом. Щоб не впасти та не отримати травми чи забої, необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві.

Сподіваємося, що дані поради будуть корисними, адже на Водохреща буде чимало охочих пірнути в ополонку!

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь