A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Бізнес попереджає про негативні наслідки тотальної фіскалізації

Дата: 25.09.2019 16:32
Кількість переглядів: 752

Члени Української Ради Бізнесу закликали внести зміни у законопроект 1073, який передбачає з 2021 року обов’язкове використання касових апаратів для платників єдиного податку 2 та 3 групи.

Таке радикальне розширення фіскалізації розрахункових операцій зводить нанівець цілі законопроекту 1073 і завдає суттєвих збитків малому та мікробізнесу, вважає член Наглядової ради Української Ради Бізнесу Надія Бедричук. Замість зменшення зловживань у торгівлі зростуть корупційні ризики та вибірковість застосування закону.

«В умовах тотальної фіскалізації не працюватиме механізм кешбеку, адже доведеться охопити перевірками більше мільйона суб’єктів підприємництва, включаючи найдрібніші, що призведе до колапсу системи та зробить неефективними зусилля з контролю за роздрібним продажем», – йдеться у заяві, розповсюдженій серед депутатів.

Бізнес звертає увагу на очікуваний негативний соціальний ефект та збурення у підприємницькому середовищі.

Також з 2020 року законодавці пропонують фіскалізувати реалізацію товарів і послуг в інтернеті, а це стосується широкого кола представників малого бізнесу. Хоча здійснено суттєвий крок до появи цифрових касових апаратів, однак на момент вступу в дію нових правил чимало підприємців будуть змушені купувати ще старі апарати і збільшувати свої витрати на адміністрування.

Представники бізнесу наголошують на тому, що зміни, які стосуються сотень тисяч підприємців, не можуть ухвалюватися поспіхом.

Заяву підтримали Асоціація платників податків України, Національна організація роздрібної торгівлі, Українська асоціація прямого продажу, Асоціація приватних роботодавців, Асоціація франчайзингу, Всеукраїнська професійна асоціація підприємців та інші об’єднання, що представляють підприємців малого та середнього бізнесу.

Джерело інформації:https://platforma-msb.org

 

Підготовлено Центром економічного зростання Усть-Путильської ОТГ в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»  Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»

 

ДОВІДКОВО: Центр економічного зростання Усть-Путильської об'єднаної територіальної громади створено за підтримки ЄС в межах проекту "Різні громади - спільні рішення" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь