A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Відповідальність за правильність заповнення платіжних документів несе платник податків

Дата: 23.05.2019 15:58
Кількість переглядів: 561

У Головному управлінні фіскальної служби Чернівецької області наголошують, що за правильність заповнення реквізитів в платіжних документах  відповідальність несе не банківська установа, а платник податків.

Тому,  з метою  уникнення помилок  та запобігання нарахування штрафних санкцій при сплаті  платежів, необхідно дотримуватися  вимог Наказу МФУ від 24.07.2015р. № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» з урахуванням змін внесених Наказом Мінфіну від 11.03.2019р. № 104.

Згідно з  Порядком, в полі № 3 розрахункового документа обов’язково зазначається податковий номер платника податків. Тобто, у разі перерахування платником податку за себе у цьому полі ставиться його особистий податковий номер.

Також, у вказаному Порядку наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу» у різних випадках. Особливу увагу при заповненні цього поля потрібно приділяти правильності визначення коду видів сплати. Перелік кодів видів сплати за податками, зборами та митними платежами наведено в додатку до наказу  №666.

Крім того, фахівці фіскальної служби нагадують, що з 02 травня змінились реквізити зі сплати Єдиного соціального внеску, тому  за для уникнення  боргу рекомендуємо провести звірку поступлення коштів на нові рахунки.

 

Джерело:Головне управління ДФС у Чернівецькій області

Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»  Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»

 

ДОВІДКОВО: Центр економічного зростання Усть-Путильської об'єднаної територіальної громади створено за підтримки ЄС в межах проекту "Різні громади - спільні рішення" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь