A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

УВАГА!!! Всеукраїнський фотоконкурс: «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади»

Дата: 21.05.2019 16:52
Кількість переглядів: 836

Фото без опису

21 травня стартує всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади», який триватиме до 11 червня 2019 року.


Цей фотоконкурс має на меті встановити тенденції та сприяти розширенню можливостей жінок у розвитку життя громади. Він сприятиме підвищенню обізнаності про широкий спектр ролей, які жінки відіграють у нинішньому житті, що повинні бути визнані і враховані при прийнятті рішень на місцевому рівні. Фотоконкурс сприятиме створенню нових рольових моделей, особливо для молодого покоління та молодих жінок, які зможуть брати активну участь у економічному та політичному житті та нестимуть відповідальність.

Вивчаючи можливості для чоловіків і жінок у бізнесі та політиці, стереотипи соціальних ролей стають дуже очевидними. Наприклад, 4 з 10 чоловіків в Україні вважають, що підприємництво – це чоловіча професія. Половина респондентів переконані, що чоловіки кращі політичні лідери, ніж жінки. Зрештою, таке упереджене ставлення відображається і на ринку праці. Лише 30% топ-менеджерів складають жінки, тоді як після здобуття незалежності в українському парламенті лише 12% жінок-депутатів (на основі досліджень Фонду народонаселення ООН (UNFPA). Жінки краще представлені серед депутатів місцевих рад, але вони все ще складають лише 14% депутатів обласних рад і місцевих рад регіонального значення. З іншого боку, жінки частіше мають кращу освіту, ніж чоловіки, проте вони не займають посади в центральній владі так часто, як чоловіки. В основному, вони працюють у менш оплачуваній економічній діяльності та на посадах нижчого рівня, ніж чоловіки, наприклад, у державному секторі, освіті, охороні здоров'я та соціальній службі, бібліотеках, архівах, музеях тощо.

На цьому тлі фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» має підкреслити досягнення жінок і змусити людей зрозуміти, що гендерна рівність є першим фундаментальним принципом прав людини та її цінностей, і також значною мірою сприяє добробуту суспільства, оскільки вона дає жінкам можливість реалізувати свій повний потенціал у всіх сферах життя. Фактично, гендерна рівність приносить користь всім, і це найкраще визначено ціллю сталого розвитку ООН (UN SDG), де вона відображена в SDG 5.

Як долучитися до конкурсу:

  1. Озирніться навколо у вашій рідній громаді, поговоріть з членами родини, друзями та сусідами, щоб дізнатися історії жінок у вашому середовищі, які надихають вас.
  2. Сфотографуйте жінку, яка найкраще ілюструє бачення «сильних жінок у місцевому житті».
  3. Завантажте до трьох фотографій на сайт hromady.photos

Правила участі

І. Загальні положення

1.1. Організатором фотоконкурсу є Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH як один із впроваджувачів Програми U-LEAD з Європою від імені Міністерства регіонального розвитку, житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).
1.2. Участь у фотоконкурсі можна взяти з 
21 травня 2019 року (00:00 GMT+2) по 11 червня 2019 року (23:59) GMT+2.
1.3. Церемонія нагородження переможців заплановано на 11 липня 2019 р. у Києві. Усі учасники повинні мати змогу взяти участь у церемонії нагородження у разі обрання серед переможців. Організатор залишає право самостійно визначати дату/місце проведення церемонії нагородження, а також визначати список запрошених осіб.
1.4. Після відправки фотографій електронною поштою або шляхом завантаження їх на веб-сайт фотоконкурсу, усі роботи та права їх подальшого використання будуть передані Організатору з правом передачі їх третім особам, наприклад, Мінрегіону. Ані Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, ані Мінрегіон не зобов’язані заздалегідь повідомляти авторів про подальше використання їхніх творів, за винятком зазначення імен авторів, під час використання їхніх фотографій.
1.5. Будь-які інші особисті дані (крім імен), зібрані в рамках Фотоконкурсу, будуть зберігатися відповідно до Закону України «Про захист персональних даних» та видалені після закінчення конкурсу.
1.6. Умови, зазначені в Правилах участі, є обов’язковими, і Організатор залишає за собою право відмовити або виключити будь-яку заявку на власний розсуд.

ІІ. Умови участі

2.1. Участь у Фотоконкурсі безкоштовна.
2.2. Брати участь можуть професійні фотографи, аматори, журналісти та всі зацікавлені особи за умови, що вони мають українське громадянство, досягли 14 років та проживають на територіях, контрольованих урядом України. Учасником може бути будь-який громадянин України, який на момент проведення конкурсу вже досяг віку 14 (чотирнадцяти) років. Участь у фотоконкурсі осіб віком від 14 до 18 років здійснюється відповідно до чинного законодавства України. Учасники віком до 18 років мають право брати участь у фотоконкурсі тільки за письмовою згодою своїх законних представників. 
2.3. Фотограф повинен бути автором і власником авторських прав на подані зображення. Організатор не несе відповідальності за порушення учасниками авторських прав.
2.4. Фотографи, які бажають взяти участь у Фотоконкурсі, повинні подати цифрові версії своїх фотографій та онлайн-заявку відповідно до інструкцій на сайті конкурсу для відбору та оформлення фотографій до 
11 червня 2019 року (23:59) через сайт конкурсу http://hromady.photos
2.5. Фотографи можуть подати на Фотоконкурс до 3 фотографій, за винятком серії фотографій. Кожну фотографію можна подати лише один раз. Світлини, представлені більше одного разу, будуть вилучені з Конкурсу.
2.6. Фотографії, відправлені на Фотоконкурс, не коментуються та не повертаються Організатором. Фотографії, які не були обрані для виставки, або будь-якої іншої публікації, не будуть повернуті назад. Вони передаються на зберігання контрактним агентством до завершення Конкурсу.
2.7. Організатор Фотоконкурсу зберігає ексклюзивні права на використання фотографій для власних цілей після Фотоконкурсу, із зазначенням імені автора, але без сплати будь-якої винагороди.
2.8. Подаючи фотографію на Фотоконкурс, учасник підтверджує, що сфотографована людина усвідомлює умови участі у Фотоконкурсі, погоджується з тим, що його/її фотографія буде брати участь у фотоконкурсі та не має жодних заперечень пов'язаних з участю у Фотоконкурсі. Організатор має право вимагати від учасника письмове підтвердження згоди сфотографованої людини/людей від фотографа. Організатор має право відмовити у нагородженні учасника у випадку, якщо таке підтвердження не надається.
2.9. Штатні працівники Мінрегіону та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, 
а також агентства за контрактом та всі контрактні експерти, фахівці та члени жюрі не можуть брати участь у Фотоконкурсі.

III. Вимоги до фотографій учасників

3.1. Фотографії учасників повинні відповідати темі Фотоконкурсу.
3.2. Цифрові файли повинні бути названі відповідно до шаблону: Автор_Назва_МісцетаРікЗйомки. Фотографія повинна бути не давніше 1 року на час дати подання. Всі зображення повинні мати точні підписи, написані винятково українською мовою і містити всю інформацію, описану в пункті 3.3.
3.3. У підписі варто зазначити, хто зображений на фотографії та/або що відбувається на фотографії, назвати місто, район або область в Україні, де було зроблено світлину, а також її дату.
3.4. Фотографії не повинні містити назви фотографа або будь-яку іншу інформацію (ці дані можуть бути включені в метадані зображень, але вони не повинні бути видимими на самому фото).
3.5. Фотографії, відправлені для участі в конкурсі, мають відповідати наступним характеристикам: не стиснутий формат JPG (TIF), @300 dpi, мінімум 3500 пікселів (або 420 мм), висока якість з точки зору чіткості, легкості та різкості.
3.6. Зміст відправленої фотографії не можна змінювати, перебудовувати, скасовувати, спотворювати чи видаляти людей та/або об'єкти з фотографії. Існує один виняток: дозволяється обрізання, яке видаляє сторонні деталі.
3.7. Дозволено корегування кольору або перетворення в віддтінки сірого, які не змінюють вміст.
3.8. Авторам обраних фотографій-переможців може бути запропоновано надати Організатору невідредаговані оригінали своїх робіт.
3.9. Фотографії учасників не повинні бути опублікованими раніше в Інтернеті/друкованих медіа. Це твердження не поширюється до використання фотографій у соціальних мережах.

IV. Вибір переможців Фотоконкурсу

4.1. Переможці Фотоконкурсу будуть обрані спеціальним журі.
4.2. До участі у фінальній виставці дозволяється приймати лише ті роботи, які відповідають пунктам 3.1 - 3.9 та обрані журі.
4.3. Переможці Фотоконкурсу будуть оголошені на сайті: http://hromady.photos після 
17 червня 2019 року.

V. Нагороди

Призовий фонд складається з наступних винагород:
1-е місце – Digital Photo Camera (EOS M100 kit (15-45mm) IS STM Black); 
2-ге місце – Steadycam для смартфону DJI Osmo Mobile 2;
3-тє місце – Фоторюкзак National Geographic 
4-те – 10-те місця – Сертифікати Etnodim.
11-те – 25-те місце – Сертифікати Etnodim.

Організатор залишає за собою право в односторонньому порядку змінювати технічні характеристики/модель винагороди.

 

Всеукраїнський фотоконкурс «Руйнуючи стереотипи: Сильні жінки моєї громади» реалізується Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Програма співпрацює з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у формуванні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Контактна особа: Соловйова Влада, +38 095 529 42 40 vlada.soloviova@giz.de

Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»  Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»

 

ДОВІДКОВО: Центр економічного зростання Усть-Путильської об'єднаної територіальної громади створено за підтримки ЄС в межах проекту "Різні громади - спільні рішення" 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь