A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Обережно – туберкульоз

Дата: 14.03.2019 15:43
Кількість переглядів: 610

Щороку, 24 березня всі країни світу відзначають  Всесвітній день боротьби з туберкульозом. За даними статистики, один  хворий на туберкульоз  може інфікувати в середньому 10 – 15 здорових осіб, якщо він знаходимитеться в школі, садочку, театрі(концертний зал) чи в громадському транспорті. Кожна людина повинна пам’ятати, що зараження туберкульозом найчастіше відбувається під час спілкування з хворою людиною при  вдиханні мікобактерій туберкульозу з дрібними краплями мокротиння та слини, а також при вживанні продуктів від хворої на туберкульоз худоби та птиці, можливе тоді, коли мікобактерії туберкульозу потрапляють в організм з пилом, через предмети вжитку, посуд, постіль, недопалки від хворого на туберкульоз. Туберкульоз розвивається, коли у людини знижений імунітет внаслідок тривалого стресу, дипресії, виразкової хвороби, цукрового діабету, захворювань щитовидної залози, недостатнього харчування, поганих житлових умов, виснажливої праці, тощо.

              На протязі 2017-18 років, захворюванність на туберкульоз в Путильському районі  знизилась  втричі  в порівнянні з 2016 роком (2017-2018рр. – по 3 випадки; у 2016р. – 9 випадків), але вже за 2 місяці 2019 року зареєстровано 2 нових випадки туберкульозу. Тому,  для попередження захворювання, необхідно дотримуватися здорового способу життя та відмовитись від шкідливих звичок, харчуватися різноманітними продуктами харчування багатими на вітаміни, жири, білки і вуглеводи та мінеральні речовини для підвищення імунітету, зберігати чистоту вдома і на робочому місці.

            Особливе значення має щеплення дітей, що проводиться новонародженим та в 7 і 14 років. Для виявлення туберкульозу серед дітей, часто єдиним методом є реакція Манту, що повинна проводитись щорічно всім дітям, а в першу чергу ослабленим, та із сімей, де дорослі знаходяться в групах ризику. Дорослим рекомендується проходити щорічне флюорографічне  обстеження.

Джерело:   Путильський лаборцентр

 

Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання»  Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь