A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Відомі найбільш прибуткові галузі економіки

Дата: 06.03.2019 14:48
Кількість переглядів: 765

Державна фіскальна служба опублікувала дані щодо зростання прибутковості в окремих галузях економіки в 2018 році. Рекордсменом є тютюнова галузь. 29 українських підприємств, які займаються виробництвом тютюнових виробів, задекларували до сплати 543,3 млн грн податку на прибуток. Порівняно з 2017 роком ця сума зросла у 16 разів - на 509,7 млн грн, повідомили в прес-службі  ДФС.

Друге місце за прибутковістю зайняли підприємства, які займаються виробництвом електричного обладнання - 629,1 млн грн. Ця сума зросла в 9 разів, тобто на 559,4 млн грн більше, ніж у 2017 році.

Лідерами також є суб'єкти господарювання, діяльність яких пов'язана з грошовим посередництвом - майже 3,2 млрд грн, що на 1,9 млрд грн більше, ніж у 2017 році.

Також зростання задекларували підприємства, які здійснюють видобуток нафти - 2,6 млрд грн, що на 1,5 млрд грн більше 2017 року.

Додамо, що в 2018 році українські підприємства подали майже 304 тисяч декларацій з податку на прибуток на суму 97,55 млрд грн. Ця сума перевищила показник 2017 року на 14,2 млрд грн. Також відомо, що загальний обсяг отриманих доходів у минулому році склав близько 9,5 трлн грн, що на 1,2 трлн грн більше, ніж у 2017-м. В цілому ж по Україні спостерігається адекватний темп росту податку при збільшенні доходів. Так, темпи приросту доходів склали 16,2% при збільшенні податку в 17%. Джерело: Ukr.Media.

Підготовлено в рамках проекту «Різні громади – спільні рішення  для економічного зростання», фінансується Європейським Союзом  та реалізується в рамках ініціативи «Мери за економічне зростання »  Глибоцькою селищною радою спільно та Асоціацією органів місцевого самоврядування Чернівецької області «Агенція розвитку громад Буковини»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь