A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

ШІСТЬ ПОРАД ВІД ФАХІВЦЯ З ПРОФОРІЄНТАЦІЇ: ЯК ДОСЯГТИ УСПІХУ В ПРОФЕСІЇ

Дата: 12.02.2019 10:43
Кількість переглядів: 641

Витратити час, щоб крок за кроком розпланувати просування по кар’єрних сходинках, імовірно, не звучить цікаво, але це необхідно для досягнення успіху.
Для цього експерти радять скласти так званий кар’єрний план, який стане настільним посібником для просування в професії. З його допомогою ви не тільки визначите свої цілі на майбутнє, але також позначите конкретні кроки, які необхідно зробити для досягнення бажаного. Фахівці пропонують кілька порад, які допоможуть фахово скласти кар’єрний план.

1. Оцініть ситуацію, що склалася
Ви не зможете зрозуміти куди йти, поки не дізнаєтеся, де ви перебуваєте зараз, тому перше, що потрібно зробити – попередній підсумок. «Подумайте про себе як про проект». Витратьте деякий час, щоб визначити свої кращі навички, риси, захоплення і таланти. Важливо зрозуміти, що вам подобається і що змушує відчувати себе зацікавленим. Це повинно бути основою для наступних кроків, які ви робите для кар’єрного просування.
2. Програмуйте цілі
Ваша кар’єра повністю залежить від вас! Терміни, масштаби і кінцева мета повністю програмуються. Якщо ви знаєте, що ви хочете мати власну компанію до 35 років, вам потрібно створити план, який допоможе вам досягти мети. Не менш важливо з’ясувати, чого не буде у вашому плані. Оцініть свої пріоритети і подивіться, чи немає серед них тих, які нав’язали вам друзі або родина. Важливо зосередиться на тому, що приносить задоволення саме вам.

3. Додайте реалізму
Хоча високі цілі - це завжди добре, важливо щоб ваші прагнення були реальними. Не обов’язково занижувати свої можливості, але й треба тверезо дивитися на речі. Переконайтеся, що ваші цілі мають для вас значення. Віхи повинні бути реалістичними і будуватися навколо того, який результат ви бачите в майбутньому.

4. Будьте гнучкими
Одна з найбільших проблем, з якими люди стикаються в кар’єрі - це непередбачувані обставини. Що відбувається, коли ви отримуєте несподівану можливість або життєві події заважають вашій кар’єрі? Одна з найболючіших помилок - це певне бачення майбутнього і прагнення досягти його за будь яку ціну. Якщо ви з’ясуєте, що ваш план не робить вас щасливими або ви хочете спробувати щось інше, не бійтеся внести деякі зміни.

5. Залиште місце для саморозвитку
«Ви повинні повністю інтегрувати саморозвиток в свій план, оскільки досягнення ваших особистих цілей приведе вас до більшого рівня успіху», - каже Ліза Скіте Татум, засновник і генеральний директор Landit. Це означає, що, якщо ви хочете отримати вищу освіту, пройти курси або навіть вивчити іншу мову - це все має бути в плані. Слід також враховувати спосіб життя. Наприклад, якщо ви хочете нарешті зайнятися спортом, то включіть його в план.

6. Залиште план перед очима
Ваш план не сильно допоможе вам, якщо ви забудете про нього. На щастя, є багато способів, які допоможуть завжди пам’ятати про нього: від нагадувань у телефоні до постера на стіні. Також, важливо завжди залишатися вмотивованим. Дехто медитує, дехто читає книги, що підтримують натхнення, інші розмірковують, але, що б ви не вибрали, необхідно переконатися, що це допомагає вам рухатися вперед.

 

 

Підготовлено в рамках проекту ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь