A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Обслуговування громадян за європейськими стандартами – пріоритетне завдання пенсійної служби

Дата: 23.01.2019 16:22
Кількість переглядів: 597

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області постійно працює над підвищенням якості надання послуг мешканцям краю. Відповідно до завдань, визначених Стратегією модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року, в області запроваджені єдині стандарти обслуговування. Значна увага приділяється професійності та оперативності надання послуг, створенню найбільш комфортних умов для відвідувачів, організації належного інформаційного забезпечення. Обслуговування громадян здійснюється в форматі „єдиного вікна” або за принципом «прозорого офісу», з дотриманням вимог до надання послуг громадянам незалежно від їхнього місця проживання чи перебування. Упродовж  2018 року за принципом «єдиного вікна» спеціалісти пенсійної служби прийняли понад півтори сотні тисяч буковинців.

Важливим кроком у справі наближення послуг до громадян стало надання мешканцям краю можливості отримувати консультації та вирішувати питання пенсійного забезпечення за місцем проживання без потреби відвідування сервісних центрів. Зручною формою такого обслуговування є надання послуг на рівні територіальних громад. Сьогодні в області функціонують 23 віддалені робочі місця працівників Головного управління в об’єднаних територіальних громадах, на черзі – створення ще 3-х у новостворених ОТГ. Упродовж 2018 року фахівці управління надали мешканцям області в такий спосіб близько 2-х тисяч послуг.

Особливу увагу пенсійна служба приділяє людям з обмеженими фізичними можливостями. Налагоджена співпраця з  обласною організацією Українського товариства глухих щодо обслуговування громадян в сервісних центрах за участю осіб, які володіють мовою жестів. У червні 2018 року на базі цієї організації створене віддалене робоче місце працівника Фонду. Фахівці пенсійної служби здійснюють виїзні прийоми до осіб з обмеженими фізичними можливостями, осіб з інвалідністю за зором та осіб, яким виповнилося 80 і більше років. Консультації спеціалістів у такий спосіб отримали в 2018 році майже вісім сотень буковинців.

З метою наближення послуг до громадян та зменшення черг у Чернівецькому міському сервісному центрі представники Фонду здійснюють прийоми також у приміщенні Центру надання адміністративних послуг та відділення АТ “Ощадбанк”.

Для максимальної зручності мешканців області фахівці пенсійної служби, в тому числі керівництво Головного управління, надають онлайн-консультації через відеозв’язок, що дозволяє значно заощадити час, який знадобився би для вирішення тих же питань у сервісних центрах. Упродовж 2018 року мешканцям області надано більше трьох з половиною консультацій в такий спосіб.

Усе більшої популярності серед краян набирають електронні сервіси Пенсійного фонду.  Завдяки зручності й доступності інформаційних послуг Веб-порталу число його користувачів постійно зростає: впродовж 2018 року на цьому корисному і зручному  електронному сервісі зареєструвалося більше 21 тисячі буковинців. У приміщеннях сервісних центрів встановлено окремі робочі станції для відвідувачів, створено умови для реєстрації та повномірного використання можливостей, які надає зазначений ресурс.

Для оперативного надання відповідей на запитання мешканців області функціонують  «гарячі» телефонні лінії, актуальна інформація з пенсійного забезпечення подається у форматі СМС-повідомлень.

Організована видача мешканцям краю пенсійних документів сучасного зразка – електронних пенсійних посвідчень, які поєднують функції посвідчення особи і платіжної картки, за допомогою якої можна не тільки отримувати пенсійні виплати, а й  здійснювати різні фінансові розрахунки.

Джерело:прес-служба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

 

Підготовлено в рамках проекту ЄС «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь