A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Який бізнес можна відкрити в сільській місцевості

Дата: 20.12.2018 14:44
Кількість переглядів: 912

Який бізнес можна відкрити в сільській місцевості

Сільські жителі часто задають питання, який бізнес в селі вигідно відкрити підприємцю? Існує безліч простих і доступних варіантів, які дозволяють організувати власну справу буквально з нуля.   Тому, якщо ви хочете відкрити власну прибуткову справу, найголовніше – правильно вибрати напрямок діяльності. У цій статті ми розповімо, який бізнес можна відкрити в сільській місцевості і як привести його до процвітання.

 

Пельменний цех

Шукаєте ідеї, як заробити в селі? Зверніть увагу на виробництво пельменів. Така справа не зажадає від вас великих капіталовкладень. У перший час можна ліпити пельмені руками і продавати їх сусідам або знайомим. Згодом, коли з’явиться більше клієнтів, виділіть кошти на обладнання. Це дозволить вам збільшити продуктивність і, відповідно, підвищити прибутковість підприємства. Перед тим, як розширити виробництво, пошукайте нові канали збуту. Від цього багато в чому залежить успіх вашого бізнесу.

 

Вирощування грибів

Це найпростіший варіант, чим можна зайнятися в селі, щоб заробити грошей. Вирощувати гриби печериці можна в льосі, або будь-якому іншому приміщенні. Найголовніше, щоб у ньому була хороша вентиляція. Крім того, грибам потрібно світло, але не прямі сонячні промені.

Щоб не помилитися з вибором міцелію, зверніться за допомогою до фахівців, які дадуть корисні рекомендації і допоможуть розібратися в усіх тонкощах цієї справи. Знайти таких людей можна на спеціалізованих форумах в інтернеті.

 

Вирощування полуниці

Полуниця – це ароматна і смачна ягода, яку люблять практично всі жителі нашої країни. Вона завжди користується величезною популярністю, тому бізнес на вирощуванні полуниці приносить відмінний прибуток. Зі збутом цієї продукції ніколи не виникає проблем, тому що на неї завжди існує великий попит.

Якщо ви не знаєте, з чого почати фермерський бізнес з нуля, спробуйте вирощувати полуницю на продаж. Щоб отримувати хороший стабільний дохід, можна побудувати теплицю і продавати ягоду цілий рік. Взимку ціни на полуницю дуже високі, тому ваші початкові вкладення окупляться в самі стислі терміни.

 

Птахівництво

Домашні продукти харчування користуються великим попитом серед вітчизняних споживачів, тому у фермерів, які займаються їх виробництвом, ніколи не виникає ніяких проблем зі збутом готової продукції. Розведення гусей, качок, курей або індиків – це найкращий бізнес на селі для підприємців-початківців.

 

Розведення індиків

У нашій країні вирощуванням індиків займаються деякі фермерські господарства. А ось за кордоном такий бізнес вважається одним з найбільш прибуткових напрямків фермерської діяльності. Вирощувати індичок на м’ясо набагато вигідніше, ніж курей бройлерів. До того ж на даний момент можна придбати такі породи індиків, які до п’ятимісячного віку набирають вагу 20-25 кг. Якщо ви не можете визначитися, який малий бізнес можна відкрити в селі, спробуйте зайнятися цією вигідною і досить перспективною справою.

Перед тим як організувати розведення індиків в домашніх умовах для початківців як бізнес, потрібно освоїти технологію вирощування цієї птиці на невеликому поголів’ї. Це допоможе вам об’єктивно оцінити свої сили і фінансові можливості. Якщо у вас все вийде, можна відкрити невелику ферму і виробляти продукцію в більших масштабах.

 

Бджільництво

Багато сільських жителів мають власні пасіки. Але тільки деякі з них розглядають розведення бджіл як бізнес. Адже такий вид заробітку показує на практиці відмінні результати. Якщо ви замислюєтеся над тим, який малий бізнес можна відкрити в селі, обов’язково зверніть увагу на бджільництво.

Для того щоб почати таку справу вам не знадобляться великі капіталовкладення. На закупівлю бджіл, вуликів та інвентарю потрібно всього лише 2,5-3 тис. доларів. При грамотному і відповідальному підході до роботи всі початкові інвестиції окупляться буквально за один сезон. Бджільництвом може зайнятися будь-яка людина. Для цього не знадобиться  спеціальна освіта або особливі знання. Необхідну інформацію можна отримати з тематичної літератури або в інтернеті.

Досвідчені бджолярі збувають готову продукцію на ринках, по оголошеннях в інтернеті і ЗМІ, а також в магазини і супермаркети. Крім того, великими партіями, закуповують підприємства, які випускають продукцію, що містить в своєму складі цей натуральний продукт.

 

Вирощування моркви

Оскільки цей овоч цілий рік користується великим попитом, вирощування моркви як бізнес при грамотному підході може приносити непоганий прибуток. Для початку під посівні площі можна виділити 50-100 соток землі. Якщо у вас немає такої ділянки, візьміть її в оренду. Для догляду за морквою доведеться залучити найманих працівників, оскільки ви самі не впораєтеся з такими обсягами роботи. Щоб полегшити працю, можна придбати спеціальну техніку і пристосування:

1.        Мотоблок;

2.        Окучувач;

3.        Копалку;

4.        Ручну сівалку.

Якщо суворо дотримуватися всіх рекомендацій досвідчених садівників, справа буде процвітати. Щоб забезпечити додатковий дохід в зимовий час, побудуйте на своїй ділянці невелику теплицю і організуйте вирощування петрушки і кропу як бізнес. Крім того, можна вирощувати зелену цибулю та інші трави, які користуються попитом у вашому регіоні.

 

Біогумус

Сільські жителі часто задають питання, який бізнес в селі вигідно відкрити підприємцю? Існує безліч простих і доступних варіантів, які дозволяють організувати власну справу буквально з нуля. Одна з таких ідей – це виробництво біогумусу як бізнес.

Це дуже цінний і досить затребуваний товар. Використання цього мінерального добрива дозволяє істотно збільшити врожайність культур. Така справа не зажадає від вас істотних фінансових вкладень. Її можна організувати буквально з нуля на власній присадибній ділянці. Все, що вам знадобитися для роботи – це компост і каліфорнійські або дощові черв’яки. В якості основи для виробництва біогумусу можна використовувати пріле листя, тирсу, гній великої рогатої худоби або харчові відходи. Щоб бізнес приносив дохід цілий рік, переобладнайте під виробниче приміщення будь-яку опалювальну господарську споруду.

У невеликих обсягах біогумус можна збувати в межах вашого населеного пункту. Якщо ви хочете відкрити більш масштабне виробництво, вашими покупцями стануть квіткові і господарські магазини, а також фермери, які займаються вирощуванням овочів на продаж.

 

Виробництво банних віників

Банні віники в нашій країні користуються величезною популярністю. Оскільки така продукція затребувана завжди і всюди, на її виробництві можна заробляти непогані гроші. Все що від вас вимагається – це організаційні навички. Зберіть бригаду робітників і оперувати їх на збір сировини для віників. Після того як ви заготовите матеріал, можна приступати до виробництва віників і їх збуту. Як бачите, це дуже проста справа, що не вимагає великих капітальних вкладень. Зайнятися виробництвом банних віників може будь-яка людина, що проживає в сільській місцевості.

Як бачите, прибутковий бізнес на селі може відкрити будь-який починаючий підприємець. Найголовніше – це терпіння, працьовитість і відповідальний підхід. Якщо ви серйозно поставитеся до своєї справи, воно буде процвітати і приносити відмінний дохід.

Інформація підготовлена в рамках проекту  за підтримки

ЄС «Різні громади – спільні рішення»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь