A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Навчання за сприяння державної служби зайнятості

Дата: 25.09.2018 09:55
Кількість переглядів: 630

Фото без опису

Навчання запорука працевлаштування

 

За сприяння державної служби зайнятості безробітні громадяни, що не мають професії можуть:     пройти професійну підготовку за робітничими професіями, потрібними на ринку праці, – як за груповою, так і за індивідуальною формою навчання, в тому числі з використанням сучасних інноваційних технологій;

         Під час навчання безробітні громадяни отримують:

·         допомогу по безробіттю у розмірах і строки, що встановлені відповідно до законодавства України;

·         компенсацію фактичних витрат на проїзд до місця навчання і назад та оплату проживання в гуртожитку, коли професійне навчання організоване не за місцем їх постійного  проживання.

         Професійне навчання здійснюється на договірній основі за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

        Зазвичай навчання за робітничими професіями проводиться на базі Центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, найбільші з яких знаходяться в м. Рівне, м. Одеса, м. Дніпро, м. Харків, м. Івано-Франківськ, м. Львів, м. Суми, м. Полтава, м. Херсон, м. Донецьк та м. Луганськ. Навчальні центри державної служби зайнятості мають великий спектр ліцензованих професій та напрямів підготовки робітників для таких галузей економіки, як: промисловість, будівництво, агропромисловий комплекс, транспорт і зв’язок, сфера послуг.

Центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонують Вам ряд переваг щодо професійного навчання:

-      якісне професійне навчання для отримання зареєстрованими безробітними або працівниками підприємства нових знань, умінь та практичних навичок;

-      застосування інноваційних форм та технологій навчання;

-      забезпечення професійного навчання зареєстрованих безробітних на сучасній матеріально-технічній та методичній базі;

-      гнучкі навчальні програми, які забезпечать отримання нової компетенції;

-      участь у консультативних радах при ЦПТО ДСЗ для регулювання змісту навчальних планів та програм тощо.

Після закінчення професійного навчання та підвищення кваліфікації за напрями підготовки слухачам присвоюється відповідна кваліфікація, розряд (категорія, клас) і видається свідоцтво про освіту державного зразка.                                    На слухачів очікують затишні зали бібліотек, комфортні умови проживання. Навчальні кабінети, майстерні та лабораторії облаштовані сучасним високотехнологічним обладнанням і устаткуванням, що дозволяє отримати високий рівень кваліфікації. Професійні викладачі та майстри виробничого навчання, застосовуючи сучасні педагогічні технології, зроблять навчання якісним та ефективним.                                                                                                                                                      

Путильською районною філією Чернівецького обласного центру зайнятості відповідно до чинного законодавства пропонується нова послуга – організація роботи з підтвердження професійної кваліфікації за результатами неформального професійного навчання за робітничими професіями. На даний час така можливість існує для підтвердження за професією "Кухар 3,4,5,6 розрядів". Також визначено перелік навчальних закладів в яких проходить підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб, це Вище комерційне училище КНТЕУ,  Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ та Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ.

За більш детальною інформацією можна звертатися до начальника відділу активної підтримки безробітних Путильської районної філії Чернівецького ОЦЗ Шміляка Івана Івановича, кабінет № 1.тел 2-14-56.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь