A A A K K K
для людей із порушенням зору
Усть-Путильська територіальна громада!
Чернівецька область, Вижницький район

Новий етап децентралізації: в регіонах визначаються з завданнями нової регіональної політики

Дата: 17.12.2018 10:06
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

Новий етап децентралізації: в регіонах визначаються з завданнями нової регіональної політики

У контексті нового етапу децентралізації, оголошеного Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, в країні триває робота над визначенням завдань із запровадження нової ефективної регіональної політики. Державна стратегія регіонального розвитку, а також регіональні стратегії розроблені до 2020 року. Тому вже зараз розпочалася робота над новими стратегічними документами регіонального розвитку. У Чернівецькій області сьогодні в ході розширеної наради за участі першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслава Негоди обговорили актуальні питання реалізації регіональної політики в Карпатському регіоні.

В’ячеслав Негода наголосив, що стратегічні документи регіонального розвитку мають базуватися на європейській методології смарт-спеціалізації та вибудовуватися на комплексних проектах міжрегіонального співробітництва.

«Ці документи мають бути логічними, мотиваційними, підкріпленими реальними фінансами. Саме стратегії та плани їх реалізації мають покладатись в основу бюджетного планування на місцевому та регіональному рівнях. Вже зараз регіонам доцільно розпочинати роботу з підготовки проектів, спрямованих на реалізацію програм регіонального розвитку. Метою таких проектів має стати підвищення конкурентоспроможності українських регіонів, розвиток регіональної та місцевої економіки на основі ефективного використання наявного потенціалу», - підкреслив перший заступник Міністра.

Він звернув увагу, що держава з кожним роком збільшує обсяги фінансування регіонального розвитку. З 2014 року обсяг підтримки регіонального розвитку зріс у 40 разів. Основними джерелами фінансування регіонального розвитку є Державний фонд регіонального розвитку, субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, на формування інфраструктури об’єднаних громад, міжнародна технічна допомога та ін.

Довідка:

У 2018 році на інфраструктурні проекти Чернівецької області з держбюджету передбачено 167,6 млн грн - за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Ці кошти спрямовано на 38 проектів в галузях освіти, охорони здоров’я,соціального захисту, культури, спорту та ін.

Також 68,3 млн грн субвенції на розвиток інфраструктури отримали об’єднані громади Чернівецької області. За ці кошти громади реалізують 90 проектів. 

197,3 млн грн – субвенція на розвиток сільської медицини,які спрямували на реалізацію 9 проектів.

8,9 млн грн – будівництво 13 футбольних полів зі штучним покриттям.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь